Heb je even?

Het begon allemaal met het schrijven van dagboeken, reisverslagen en korte avonturen – ik verslond immers de boekjes van De Vijf en ging helemaal op in het typen van mijn zelfbedachte verhalen. Toen was ik 11. Acht jaar later belandde ik in mijn eigen avontuur. Ik werd ‘razende reporter’ bij Weekblad Privé. De ene dag interviewde ik een bekende ster, de andere dag bevond ik me op de pistes van Lech, in de schrale hoop Willem-Alexander te kunnen inhalen op de ski’s. Hoewel ik hem nooit heb kunnen inhalen, vond ik hem wel al hamertje-tikkend in de hotelbar. Dat terzijde…

Volwassen worden

Het is één van de beste leerscholen uit mijn carrière geweest. Je leert immers van één quote een sappig tweepagina’s tellend artikel te schrijven. Deadlines worden je tweede natuur. En je krijgt een olifantenhuid. Toch bleek het leven als ‘paparazzi’ niet voor mij te zijn. De entertainmentindustrie echter wel. Er volgde een geweldige stap naar het toen net gelanceerde gamesmagazine PlayNation, waar ik doorgroeide tot hoofdredacteur. Eén van mijn leukste banen ooit!

Ik was geen gamer, maar leerde dat snel. Ik mocht een blad maken op droompapier. Werkte met te gekke collega’s, waarmee menig avondje werd ‘overgewerkt’ met een bedrijfschallenge in de shooter Quake. Ik vloog naar plekken als Shanghai en ontmoette de meest uiteenlopende karakters (real life, niet alleen in de games). Toch vond ik dat ik volwassen moest worden. Bijna alsof ik een echte baan moest zoeken.

MTV en Hitkrant

Die baan kwam als communicatiemanager bij MTV Networks, dat op dat moment net TMF had overgenomen. TMF was zo ongekend populair dat MTV dacht: ‘can’t beat them, buy them’. Het was gek om aan die andere kant te staan. VJ’s te begeleiden, zelf de pers te woord staan en met internationale artiesten op de MTV en TMF Awards te kletsen zonder hen beroepsmatig het hemd van het lijf te moeten vragen.

De ideale combinatie vond zijn weg in een kans bij Hitkrant, waar ik na chef eindredactie doorgroeide tot hoofdredacteur. Het leren bladenmaken, werken met paginaprijzen, adverteerders én personeelsbeslommeringen was begonnen. Maar na totaal drie jaar maakte een nekhernia daar een einde aan. Mijn Hitkrant-lichtje was net zo snel gedoofd als menig artiest die ooit op de cover stond, maar wiens naam we niet meer weten. Tijd om het roer om te gooien…

Het onderwijs

Een operatie en revalidatie later besloot ik voor het eerst Pelle Producties op te starten. Om financieel de boel op de rails te houden, nam ik een bijbaan bij een hotel. Heerlijk! ’s Avonds gasten ontvangen die net van De Toppers kwamen – of een kamer voor slechts een paar uurtjes nodig hadden – en overdag schrijven voor bladen als The Big Black Book, Elegance, En France en Spits. Ik vermaakte me kostelijk! EDG Media deed mij echter terugkeren naar het vaste dienstverband.

Als hoofdredacteur van de gratis magazines PrimaOnderwijs, TKMST, PrimaOuders en COS heb ik mij in die 7 jaar geen dag verveeld. Het onderwijs is zo breed en in ontwikkeling dat dat onmogelijk is. Bij EDG Media kwamen alle disciplines van het uitgeven aan bod. Het creatieve proces, het voeren van een redactie, drukwerk, distributie, websites, data-analyses, management, relatiebeheer… Als mediapartner van de belangrijke Nationale Onderwijstentoonstelling (de NOT) maakte ik bij EDG Media de officiële NOT beursmagazines, minizines voor het ministerie van Onderwijs en de Groen, Grond & Infra-sector en branded content voor o.a. Microsoft, Vodafone, Apple, Wereld Natuurfonds, 4 en 5 mei Comité en nog zoveel andere mooie partijen.

En dan, zomaar opeens, gooi je weer het roer om…

Ik ben een levensgenieter, of beter, dat wil ik meer gaan doen. Ik verkocht mijn huis in Amstelveen, kocht een appartement aan het strand van Duin en dacht: die vrijheid wil ik. Mooie mediaproducties maken, maar dan vanuit mijn eigen kantoor, zonder 9 tot 17 mentaliteit, op een plek waar ik nog creatiever kan zijn, met mensen waar ik graag mee werk. Vanuit daar verzorg ik onder meer de volledige productie van dé schoolkeuzegids VO Gids, de studiekeuzegids voor het vmbo MBO Kompas en het magazine dat mentale gezondheid bij jongeren bespreekbaar maakt Saarisnietgek. Pelle Producties is nog vol in ontwikkeling maar ik heb zin in deze toekomst. En zo zijn we dan hier. Aan het eind van deze Over mij... Klaar voor nieuwe hoofdstukken!