COS Special: Leren op afstand

De nieuwe COS staat volledig in het teken van onderwijs op afstand. Dit interactieve magazine is vanwege de uitzonderlijke situatie dit keer voor iedereen toegankelijk.

De scholen blijven langer dicht. De mogelijkheden voor leren op afstand nemen – gelukkig – toe, maar zijn lang niet bij iedereen bekend. Nu maak ik al jaren als hoofdredacteur het magazine COS (Computers op School). Eerst als printmagazine, de laatste jaren als e-zine. COS is normaal voor abonnees maar in deze tijd van de coronacrisis hoort een special over Leren op afstand voor iedereen toegankelijk te zijn. Daarom een dubbelgevulde interactieve COS (Computers op School) eenmalig voor iedereen om te lezen en te delen. Hierin zijn veel initiatieven op een rij gezet die de leraar, leerling, ouder, begeleider of andere ondersteuner kan inzetten om vanuit huis of een leeg klaslokaal te kunnen leren en lesgeven. Je vindt lijsten met handige links, lessuggesties, handleidingen, educatieve apps en inspirerende video’s.