SpaceBuzz van André Kuipers lanceert leerlingen de ruimte in

Onderzoekend leren, buitenlessen, virtual en augmented reality én nu zelfs een raket die het schoolplein oprijdt! Als ik vroeger het onderwijs van nu had gekregen, was ik niet meer van school weg te slaan.

Een raket die het schoolplein oprijdt? Ja serieus! Dankzij het educatieprogramma van André Kuipers worden 15.000 basisschoolleerlingen de ruimte ‘ingeschoten’. De SpaceBuzz is een levensechte virtual reality-raket, die sinds maandag 5 maart scholen in heel Nederland zal aandoet. De SpaceBuzz is een raketvoertuig van ruim vijftien meter lang en voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality snufjes. In 4D ontdekken de leerlingen door de vanuit de ruimte onze aarde. De missie van SpaceBuzz is om de toekomstige generatie bewust te maken dat we met zorg met onze planeet om moeten gaan.

STEM onderwijs

Het bezoek van de SpaceBuzz aan scholen is onderdeel van een lespakket dat de thema’s ruimtevaart, STEM en de aarde combineert met de ontwikkeling van belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Het SpaceBuzz programma is zo populair dat er in Nederland een wachtlijst tot halverwege 2021 is. Daarom is er een tweede raketvoertuig in de maak. Uiteindelijk zal de SpaceBuzz de hele wereld overgaan.

Wil je meer weten over dit programma, ga dan naar SpaceBuzz.nl